Flyveturen slutter her for manden bag Angry Birds

Angry Birds er ikke længere så flyvende på markedet som tidligere. Nu får selskabet bag, Rovio Entertainment, ny topchef.

Selskabet bag Angry Birds får ny direktør, der skal give virksomheden luft under vingerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN SULLIVAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Virksomheden bag spillet »Angry Birds,« finske Rovio Entertainment, siger snart farvel til den administrerende direktør Mikael Hed, der har annonceret, at han trækker sig tilbage til januar. En udmelding der kommer i en tid, hvor selskabet kæmper en økonomisk kamp.

Det skriver Wall Street Journal

Mikael Hed vil blive afløst af Pekka Rantala, tidligere chef i Nokia, der kom til Rovio tidligere på året.Rovio har kæmpet med hårdere konkurrence på markedet fra nye spiludviklere til mobile enheder så som Supercell Oy og King Digital Entertainment PLC, der har lavet det populære »Candy Crush Saga.«

Selvom markedet for mobilspil vokser hurtigt, er det kun meget få spiludviklere, der formår at drage fordel af det.

Steve Bailey fra IHS Inc, der har analyseret spilindustrien, siger til Wall Street Journal, at »Angry Birds« blev introduceret på det helt rigtige tidspunkt dengang.

»Da Angry Birds udkom, havde spillet det hele, når det gælder pris, produktionsværdi og væksten af Apples mobile platform. Men som mange andre spiludviklere står selskabet nu over for overvejelser om, hvilken vej man skal gå herfra,« siger han.

Derfor bliver Pekka Rantalas første opgave i Rovio også at sikre fremtidig vækst og gøre selskabet mindre afhængig af Angry Birds, skriver Wall Street Journal.

Mens Mikael Hed har haft chefkasketten på, har han altid troet på, at »Angry Birds« ville fortsætte den kæmpe succes, app'en fik, da den kom på markedet. Han har tidligere sammenlignet »Angry Birds« med Disneys Mickey Mouse - som et fundament at bygge en bredere virksomhed ud fra. Han forsøgte at skabe vækst ved at gøre downloads gratis og i stedet tage penge for køb inde i selve spillet, men indtil videre har de seneste udgivelser ikke haft succes.