Flyvende væskeforbud ophæves gradvist

Væskeforbuddet, som blev forlænget sidste år, står nu til at blive ophævet næste år. Det betyder, at alle lufthavne skal installere specialscannere til væsketjek.

Væskeforbuddet står nu til at forsvinde fra lufthavnene i 2016 Fold sammen
Læs mere
Foto: Jacob Schou Nielsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mandag vedtog EØS-kommiteen i Bruxelles to direktiver om sikkerhedskontrollen af flyrejsendes vandflasker, shampoobeholdere og dåser med ansigtscreme. Det betyder, at første fase i arbejdet med at fjerne væskeforbuddet kan gå i gang den 31. januar næste år, skriver E24.no.

Væskeforbuddet, som blev indført i 2006, blev ellers forlænget tre år sidste sommer. Den gennemlysningsteknik, som skal tage over for væskeforbuddet, var nemlig ikke på plads og ophævelsen blev udskudt til april 2015. Men nu er scannerne klar til at komme lufthavnenes passagerer til undsætning.

Scannerne kan skelne mellem farlig og ufarlig væske, men skiftet fra ompakning til miniature flasker til gennemlysning af bagage sker ikke på én nat. Ophævelsen af restriktionerne bliver gradvis og håbet er, at væskeforbuddet helt er forsvundet 1. januar 2016, melder EFTA til E24.no.