Flyv til Kina for 150 kr.

Richard Bransons planer om et verdensomspændende samarbejde om lavprisflyvning kan resultere i billetter mellem Europa og Kina ned til omkring 150 kr.

En flyrejse mellem Europa og Kina for 150 kr. lyder som utopi eller rent underskud. Men det kan ikke desto mindre ifølge Dagens Industri i Sverige blive resultatet af flykongen Richard Bransons planer om at indlede samarbejde om verdensomspændende flyvning til lavpris.

Det mest sandsynlige er dog, at prisene generelt bliver noget højere og lægger sig i omegnen af det halve af de nuværende priser på at flyve til Asien, skriver avisens hjemmeside.

Ifølge asiatisk presse er Richard Branson og hans flyselskab Virgin langt fremme i forhandlinger om at indlede et gigantisk samarbejde med det britiske lavprisselskab Easy Jet og malaysiske Air Asia. Samarbejdet skal dreje sig om billige flygninger mellem Europa og Asien - og primært Kina.

Der er ikke sat navne på destinationer, men Manchester har såvel som Luton tæt på London været nævnt som mulige afgangssteder. I Asien forventes det, at Air Asias hjemmebane i Malaysias hovedstad Kuala Lumpur bliver det asiatiske knudepunkt.

En aftale som skitseret bliver det første verdensomspændende samarbejde mellem lavprisselskaber, og ifølge Reuters forventes aftalen at blive præsenteret på fredag.