Flyv, for pokker - flyv!

Erhvervsrejsebureauerne har indkaldt ekstra mandskab og er helt klar, hvis den islandske askesky skulle lukke det danske luftrum, men lige nu er anbefalingen, at man slår koldt vand i blodet og fastholder sine rejseplaner.

Aflysninger over hele linjen i Københavns lufthavn Kastrup da en Islandsk askesky lammede flytrafikken i april 2010. Fold sammen
Læs mere
Foto: Esben Salling
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Først når luftrummet er lukket over Danmark, kan erhvervsrejsende få refunderet flybilletter ud af landet. Vil man gerne hjem før tid af frygt for at strande i udlandet, bliver det for egen regning.

"Som det ser ud lige nu og her, og så længe luftrummet ikke er lukket, så anbefaler vi folk at tage af sted," siger Kirsten Thomsen fra erhvervsrejsebureauet Top Rejser med henvisning til, at flybilletter først refunderes i det øjeblik, luftrummet er lukket.Samme melding lyder fra Danmarks største erhvervsrejsebureau Carlson Wagonlit Travel: Administrerende direktør Sophie Hulgard forstår godt, hvis folk er bekymrede, men hun understreger, at rejsebureauerne ikke kan refundere billetter på grund af bekymring.

"Som det er lige nu, er der ingen grund til at bede folk om at ændre deres planer.Hvis flyet ikke er aflyst, og man er utryg, så må man tage konsekvensen, men det er en personlig beslutning baseret på en mavefornemmelse," siger Sophie Hulgard.

Selv om et islandsk vulkanudbrud sidste år var skyld i, at rejsende strandede i dagevis over hele verden, anbefaler hun folk at slå koldt vand i blodet.

"Vi kan kun forholde os til fakta, og det er meget vigtigt at holde hovedet koldt for at undgå panik. Derudover hører man meget om, at det er en anden situation end sidste år og en anden type aske, som skulle falde hurtigere ned," siger Sophie Hulgard.

Folk, der alligevel vil skynde sig hjem før tid, inden den islandske askesky - måske - lægger sig over Danmark, må selv betale. Først hvis lufthavnene lukker, bliver det muligt at ombooke sin rejse selv for folk uden en fleksibel billet.

Både Carlson Wagonlit Travel og Top Rejser har ekstra mandskab standby i tilfælde af, at striber af rejsende skal ombookes i de kommende dage, men krydser fingre for, at dette års askesky får mindre konsekvenser end den der lammede flytrafikken sidste år.

INFOshop: Derfor er kunderne (u)tilfredse med deres rejsebureau