Flytter VW Skoda-produktion væk fra Tjekkiet?

Tjekkerne frygter, at Volkswagen er i færd med at flytte en del af Skoda-produktionen ud af landet. Til trods for, at VW afviser de tjekkiske rygter, er den tjekkiske ministerpræsident gået ind i sagen.

Foto: MICHAL CIZEK

I Tjekkiet er der medieforlydender om, at en del af Skoda-produktionen bliver flyttet ud af landet, skriver den tyske avis Handelsblatt. Og tjekkerne er bekymrede. Så bekymrede, at den tjekkiske ministerpræsident, Bohuslav Sobotka, har sendt en talsmand i byen med en besked til Volkswagen, der ejer Skoda.

»Det er regeringens klare interesse, at alle de investeringer, som VW og Skoda har planlagt i Tjekkiet, bliver gennemført, og at der ikke sker nogen udflytning af produktionen til udlandet,« siger talsmanden på vegne af ministerpræsidenten.

Volkswagen afviser imidlertid, at der er noget om snakken.

»Denne diskusion bliver ikke ført hos os,« lyder det fra VW-talsmanden.

Alligevel vil den tjekkiske ministerpræsident, Bohuslav Sobotka, gerne mødes med både HR-ledelse og fagforeninger hos Volkswagens Skoda Auto-enhed for at drøfte sagen, skriver Reuters.

Fagforeningslederen ved Skoda Kovo, Jaroslav Povsik, har ifølge Reuters sagt, at en delvis flytning af produktionen kan koste helt op til 2000 tjekkiske job, og at flytningen hænger sammen med svigtende salg af VW Passat. For at fylde hullet i produktionen skal der så i stedet produceres Skoda Superb, som sælger godt.