Flyselskaber vil flyve med Dreamliner trods problemer

Flyselskaber, der opererer med de skandaleramte Boeing Dreamliner, deriblandt US Airways, Thomson Airways og All Nippon Airways, har lovet, at de vil fortsætte med at flyve med flyet trods de seneste dages sager om tekniske fejl, senest en brand i Ethiopian Airlines' Dreamliner i Heathrow Lufthavn fredag. Det skriver Financial Times.

Analytikere advarer om, at den amerikanske flyproducent Boeing risikerer at stå i en alvorlig situation, hvis det viser sig, at branden i Heathrow opstod som følge af Dreamlinerens nye, innovative elektriske system. Fold sammen
Læs mere
Foto: ADRIAN DENNIS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Analytikere advarer om, at den amerikanske flyproducent Boeing risikerer at stå i en alvorlig situation, hvis det viser sig, at branden i Heathrow opstod som følge af Dreamlinerens nye, innovative elektriske system.

- Det kan rejse nogle store spørgsmål til Boeing og de myndigheder, der har certificeret flyet. Boeing skal passe meget på, at der ikke kommer en offentlig modreaktion imod Dreamlineren, udtaler Zafar Khan, analytiker hos Société Générale, til Financial Times.

Boeing undgik tidligere i år en modreaktion mod den nye Dreamliner-model, da flytypen fik flyveforbud i januar grundet en mistanke om en fejl i batterierne. Efterfølgende igangsatte Boeing en omfattende gennemgang af batterisystemet for at forebygge yderligere problemer.

Samme dag som der udbrød brand i en Dreamliner i Heathrow lufthavn, måtte en anden Dreamliner, fra Thomson Airways, på vej fra Manchester til Florida vende om og flyve tilbage til Storbritannien, på grund af uspecificerede tekniske problemer. Flyselskabet forsikrede dog om, at sikkerheden ved Dreamliner er i top.

- Vi vil gerne forsikre vores kunder om, at vi har al mulig tillid til den her flytype og at vi aldrig ville operere med den, hvis vi ikke var 100 pct. sikre på dens sikkerhed, udtaler en talsmand fra Thomson Airways ifølge Financial Times.

/ritzau/FINANS