Flypriserne rasler nedad

Der er i årets sidste seks måneder udsigt til de billigste flybilletter i tre år

Foto: Jeppe Bjørn Vejlø.
Læs mere
Fold sammen

Der er i årets sidste seks måneder udsigt til de billigste flybilletter i tre år. Det vurderer direktør Ole Stouby fra rejsesøgemaskinen Travelmarket.dk tirsdag i en pressemeddelelse.

»Allerede nu kan det konstateres, at flybilletterne i andet halvår af 2015 bliver de billigste, vi har set i tre år. Selskaberne konkurrerer hårdere i et marked, der er præget af et stort udbud, og derfor konkurrerer flyselskaberne i endnu højere grad om prisen«, siger Ole Stouby i pressemeddelelsen.

Det er to pristjek foretaget af Dansk Flyprisindex for ugerne 36 og 48, der viser, at priserne på flybilletter stadig falder, og at priserne på visse strækninger endda sætter bundrekord.

I uge 36 viser 30 pct. af priserne sig fra det laveste niveau nogensinde. Det er eksempelvis muligt at flyve fra København til Johannesburg for 4189 kr. Et endnu større fald i priserne finder rejseentusiaster i uge 48, hvor Ryanairs nye ruter er en medvirkende til at presse priserne, skriver Travelmarket.dk.

Gennemsnitspriserne for uge 48 viser, at billetpriserne til de europæiske destinationer er faldet med 22 pct. fra sidste år til i år.

De to pristjek er foretaget for nogle af danskernes mest populære rejsemål. Her finder man blandt andet Paris, Barcelona, Oslo, Los Angeles, Tokyo og Rio de Janeiro.