Flypassagerer er vilde med USA

Flere ruteåbninger i 2014 mellem Københavns Lufthavn og destinationer i USA har fået trafikken til at stige eksplosivt.

Foto: Afton Almaraz. Der er mange gode ting at rejse til USA efter. En af dem er oplevelsen af New Yorks skyline ved aftenstid.
Læs mere
Fold sammen

2014 blev året, hvor Norwegian begyndte at gå SAS på klingen på langruteflyvningerne, og nye tal viser, at den skærpede konkurrence har skabt en eksplosion i antallet af rejsende, der flyver mellem Københavns Lufthavn og nordamerikanske destinationer. Det skriver Check-in.

Knap 900.000 rejsende var der sidste år mellem Københavns Lufthavn og de syv destinationer, der i dag flyves på i USA. Året før var der 645.000, der tog turen enten frem eller tilbage, så stigningen udgøre hele 39 procent.

Åbningen af de tre Norwegian-ruter til henholdsvis New York, Los Angeles og Fort Lauderdale har alene bidraget med 200.000 nye passagerer på lufttrafikken mellem USA og Danmark.

Det er dog ikke ensbetydende med, at SAS har oplevet en kannibaleffekt på sine ruter. SAS har tværtimod skruet op for sin egen kapacitet på ruterne, og det har ligeledes givet dem pæn trafikfremgang, skriver branchemediet.

På ruten mellem København og Newarks internationale lufthavn, der ligger tæt på New York, har stigningen været på ni procent eller cirka 30.000 passagerer. Denne rute er fortsat den mest populære, når det kommer til trafik mellem København og byer i USA.

239.000 passagerer var der på ruten i 2014, skriver Check-in.