Flying Tiger Copenhagen smider direktør på porten

Den danske butikskæde Flying Tiger Copenhagen, tidligere Tiger, skifter direktør. Bestyrelsesmedlem og tidligere Ecco-kronprins er udpeget som ny midlertidig adm. direktør.

Franske Xavier Vidal, der for to år siden skiftede The Body Shop ud med en direktørstilling i Flying Tiger Copenhagen, er nu smidt på porten af butikskædens bestyrelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK REFNER

Den hurtigvoksende danske butikskæde Flying Tiger Copenhagen skifter nu ud på direktørposten. Dermed stopper franske Xavier Vidal, der har været adm. direktør i virksomheden i to år.

Ny midlertidig direktør er 43-årige Michael Hauge Sørensen, der hidtil har siddet i bestyrelsen i Flying Tiger Copenhagens moderselskab, Zebra A/S.

Xavier Vidals fratrædelse sker ifølge en meddelelse fra Flying Tiger Copenhagen »i overensstemmelse med bestyrelsen«.

»Han har gjort mange gode ting og sørget for at virksomheden er vokset og blevet mere strømlinet på mange måder. Vi er så alligevel kommet til den konklusion, at vore veje skilles. Det sker i fuld overensstemmelse, og vi skifter profil på jobbet,« siger formand Vagn Sørensen til Berlingske Business.

Bestyrelsen er allerede i gang med at finde en ny permanent direktør.

»Jeg vil gerne takke Xavier Vidal for hans bidrag til Flying Tiger Copenhagen og ønsker ham held og lykke fremover i sin karriere. Jeg er glad for, at Michael Hauge Sørensen har accepteret at tiltræde som midlertidig CEO indtil en permanent CEO er fundet. Processen er fremskreden,« siger Vagn Sørensen, bestyrelsesformand for Zebra A/S, i en meddelelse.

Den nye midlertidige direktør, Michael Hauge Sørensen, har bred erfaring med ledelse og bestyrelsesposter i globale detailhandelsvirksomheder, bl.a. gennem 19 år hos ECCO Group, hvor han var blandt kandidaterne til at overtage topposten som adm. direktør. Han er desuden formand i legetøjskoncernen Top-Toy, der driver Fætter BR og ToysRUs.

Flying Tiger Copenhagen blev stiftet af Lennart Lajboschitz i 1995, hvor han åbnede den første butik. I dag har butikskæden over 3.500 ansatte og mere end 700 butikker over hele verden. Virksomheden ejes af kapitalfonden EQT, som også ejer Top-Toy.