Flyindustrien viser sig frem i ørkenen

En af verdens hurtigst voksende flymesser afholdes i disse dage i Dubai, hvor der købes og sælges flyvemaskiner for milliarder.

Dubai Airshow flyver af sted netop i disse dage. Her mødes den globale flyindustri. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARWAN NAAMANI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der bliver sat rekorder ved flymessen Dubai Airshow. Ved åbningen blev der på tre timer solgt flyvemaskiner for i omegnen af 160 mia. dollars.

Det var særligt flyselskaberne Etihad Airways, Emirates Airline, Flydubai og Qatar Airways, som havde tegnebøgerne fremme ved en af verdens hurtigst voksende flymesser.

De golfbaserede flyselskaber kæmper hårdt for sikre deres andel af trafikken gennem regionen, som er et vigtigt knudepunkt mellem øst og vest. Selskabernes investeringer bliver stadigt vigtigere for flyproducenterne, fordi de mange europæiske flyselskaber mangler penge til at foretage store investeringer i fly.

Flyproducenten Boeing fik en historisk dag, da selskabet lancerede sit kommende passagerfly 777X ved Dubai Airshow søndag.

Flyene blev bestilt i 259 eksemplarer af flyselskaberne Lufthansa, Emirates, Etihad Airways og Qatar Airways.

Den samlede værdi af ordrerne beløber sig til over 500 mia. kroner, hvilket ifølge Boeing er den største produktlancering af kommercielle jetfly i historien.