Flyhjælp sælger sig selv – bliver del af europæisk virksomhed

Danske Flyhjælp fik meget at lave, da coronakrisen ramte flyrejsende i 2020. Nu sælger de tre ejere til tyske Flightright.

Virksomheden Flyhjælp hjælper passagerer med at få erstatning for aflyste og forsinkede flyrejser. Her ses en næsten mennesketom Københavns Lufthavn fredag den 15. maj 2020, da coronavirussen havde lukket det meste af flytrafikken ned. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

De tre unge ejere af virksomheden Flyhjælp sælger nu hele virksomheden til den tyske konkurrent Flightright.

Mange nødstedte flypassagerer har brugt Flyhjælp, især i 2020, da coronakrisen fik flyselskaber til at aflyse tusinder af købte flyrejser. Men pengene kom ikke retur til kunderne i samme tempo som aflysningerne, og det kunne den lille juridiske virksomhed hjælpe med i form af at skaffe kompensation for forsinkede og aflyste flyafgange.

I alt er det blevet til 160.000 flypassagerer siden 2015, da Flyhjælp blev stiftet af Gustav Thybo, Johan Thybo og Philip Brechmann.

»Nu opstod der en gylden mulighed for at blive en del af Flightright, som vi længe har haft et tæt samarbejde med,« skriver direktør i Flyhjælp Gustav Frederik Thybo, som mener, at salget vil gavne ejerne, medarbejdere og kunder til bedre service og hurtigere kompensation.

Fusionen af de to selskaber øger det totale antal af kompensationssager, og det kan give fordele i automatiseringen af sagsbehandlingen.

»Jo flere datapunkter og sager vi har samlet under samme tag, jo mere effektivt kan vi behandle disse krav imod flyselskaberne både inden og ude for retten,« skriver Dr. Jan-Frederik Arnold, CFO i Flightright i meddelelsen.

Brødreparret Gustav og Johan Thybo fortsætter som direktører i Flyhjælp, som fortsat vil blive drevet fra kontoret i København. Det skal desuden efter planen udvides, når aktivitetsniveauet øges igen.