Flygigant i millionunderskud

British Airways må for første gang i syv år se frem til røde tal på bundlinjen.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Den britiske flymastodont British Airways havde egentlig ventet et nulresultat for 2008. Men nu må flyselskabet revidere deres forventninger til årsregnskabet der løber frem til udgangen af marts, og i stedet for break-even venter British Airways nu et dundrende underskud.

Minus 150 millioner pund, svarende til et underskud på 1,2 milliarder kroner, lyder de nye forventninger på, og det er første gang i syv år, flyselskabet venter røde tal på bundlinjen. Det skriver Times Online.

Flyselskabet forklarer de dystre udsigter med det dramtisike fald pundet har oplvete de seneste måneder, hvilket har øget flyselskabets omkostninger markant.

British Airways, der pt. ligger i fusionsforhandlinger med spanske Iberia, forventer at omkostninger vil stige med otte procent i år sammenlignet med et tidligere estimat på bare fem procent.

Den britiske flygigant er dog ikke alene. Den økonomiske nedtur og de stigende omkostninger har påvirket stort set hele sektoren, og så sent som sidste uge meddelte Air France-KLM, at man frygter lavere overskud.