Flybilletter er billigere end nogensinde....men de skal længere ned

Priserne på flybilletter er faldet støt og roligt gennem de senere år. I år har de nået bunden, og det kan blive endnu sjovere at være rejsende, spår rejsesøgemaskine.

Rejsende i Københavns Lufthavn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares

Danskerne rejser mere end nogensinde til nære og fjerne destinationer, og det er der ikke noget at sige til, når man ser, hvordan priserne på flyrejser har udviklet sig de senere år.

Rejsesøgemaskinen travelmarket.dk har ved hjælp af sit Dansk Flyprisindex, der dækker priserne på flybilletter til 20 af danskernes mest populære rejsemål med fly, foretaget et pristjek på flybilletter på rejser i uge 24 - altså midten af juni. Det viser, at priserne på flybilletter fra Billund og København i den uge ligger 20 pct. lavere end i 2011. Og i forhold til uge 24 sidste år er priserne faldet med 10 pct.

Og det skal tilsyneladende blive bedre.

»Der er intet, der tyder på, at priserne stiger fra deres nuværende lave niveau - tværtimod. Konkurrencen på flybilletter er større end nogensinde, flere flyselskaber øger kapaciteten med større fly og flere ruter i markedet, og samtidig er olieprisen i et lavt niveau,« siger direktør Ole Stouby fra rejsesøgemaskinen travelmarket.dk.

Blandt de aktuelle rekordbillige tur/retur-billetter er en rejse fra Billund til Bangkok til cirka 3.300 kr., hvilket er næsten halv pris i forhold til i sommeren 2009, eller en tur til Los Angeles fra København til lige godt 2.800 kr., hvilket er mindre en halvdelen af, hvad det kostede i 2009.

På de kortere distancer er priserne også dykket markant. Den billigste flybillet fra København til London i uge 24 i år koster således mindre end en tredjedel end i 2009, mens prisen på en rejse til Berlin i dag kun koster det halve.