Flybilletter bliver 5 pct. billigere næste år

Flyrejsende kan godt begynde at glæde sig til 2015, hvor der er billigere flybilletter i vente. Det er i hvert fald, hvad den internationale luftfartsorganisation, IATA, vurderer.

Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

IATA, der repræsenterer 84 pct. af verdens samlede flytrafik, vurderer, at en global økonomi i bedring og faldende oliepriser er med til at trække luftfartssektoren ud af krisen, og ifølge IATA's direktør, Tony Tyler, vil det komme forbrugerne til gode i form af lavere billetpriser.

Det skriver branchemediet Check-In.dk.

IATA forventer, at organisationens 250 medlemmer vil komme ud af 2015 med et øget overskud på 25 pct. i forhold til 2014, hvor overskuddet samlet ventes at blive på 19,9 mia. dollar.

Om de billigere billetter kommer til at ramme de europæiske kunder, er der dog imidlertid ikke meget, der tyder på. Europæisk økonomi hænger stadig i bremsen, og de europæiske flyselskaber ventes kun at tjene 4 mia. dollar næste år, hvilket svarer til en resultatmargin på 1,8 pct., og det er dermed ikke nok til, at selskaberne sætter billetpriserne ned, skriver Check-In.