Flybillet til USA for 699 kroner er umuligt at overleve på

Nyt islandsk flyselskab melder sig nu ind i krigen om flypassagerer med ruter mellem Europa og USA til uset lave priser. Det kan selskabet ikke tjene penge på, lyder dommen fra økonom.

Det islandske flyselskab Wow Air vil sende danskerne over Island til USA for mindre end 2000 kroner t/r. Dermed tager ejer Skuli Mogensen kampen om mod blandt andre Norwegian og udvider samtidig sit islandske flyselskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh

Det ligner et tilbud, der næsten er for godt til at være sandt. Og det er det måske også.

Sådan lyder det i hvert fald fra seniorøkonom i Sydbank Jacob Pedersen, der var noget overrasket, da det islandske flyselskab Wow Air tidligere i dag lancerede flybilletter fra København til USA til 699 kroner for en enkeltbillet.

»Det er umuligt at tjene penge på så billige flybilletter til USA. Selv ved omkring 1500 kroner for en enkeltbillet er det svært at se. at der er nogle i markedet, der kan tjene på. Og nu vil Wow Air så ud med en pris til under det halve. Det lyder til at være en ren underskudsforretning,« siger Jacob Pedersen.

Hos hovedkonkurrenten Norweigian, der tidligere på året blæste til priskrig på langdistance-flyvninger, koster den billigste billet lige nu 1098 kroner til New York.

Det norske selskab er dog aldrig lykkes med en stor revolution, vurderer Jacob Pedersen. En del af forklaringen skyldes, at de billige priser indgår som en del af en strategisk opstartskampagne, hvor man går aggressivt til værks på nye ruter med yderst attraktive priser.

»Hvis man skal råbe passagererne op i det her marked, så har du kun en ting at råbe med og det er lave billetpriser. Det fremgår også meget tydeligt af de billetpriser, som selskabet starter ud med her. De er nødt til at etablere en passagerbase, så man langsigtet kan begynde at skrue på priserne,« siger Jacob Pedersen fra Sydbank.

Han  understreger, at man tidligere har set selskaber, der har åbnet nye destinationer, som er aldrig et kommet til at flyve, fordi billetsalget har været for dårligt. Det skyldes, at passagererne har været meget nervøse for at rejse med nye flyselskaber, men sådan forestiller Jacob Pedersen sig dog ikke, at det kommer til at gå for Wow Air.

»Det bliver spændende at se, hvordan det kommer til at gå dem, for det kommer også an på, hvor mange penge den islandske ejer har i ryggen, og hvor store ambitioner, han har for fremtiden. Uanset hvad, må man jo sige, at prisen er ualmindelig attraktiv, hvis man ønsker en tur til USA.«