Fly- og rejseaktier under pres efter fredagens angreb i Paris

Aktierne hos de europæiske fly- og transportselskaber samt rejseselskaber tager mandag et dyk, og samlet set er rejse- og fritidssektoren den mest faldende gruppe i det brede Stoxx 600-indeks mandag med et fald på 1,3 pct. ved lukketid mandag.

Mandag middag falder Air France-KLM-aktien 7 pct. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRISTIAN HARTMANN

Faldene kommer efter fredagens voldsomme angreb i Paris, der skaber bekymring for, om angrebet vil skade turismen til den franske hovedstad, som får investorerne til at handle aktierne ned.

Mandag ved 17-tiden falder Air France-KLM-aktien knap 6 pct. Hoteloperatøren Accor med hovedsæde i Paris falder knap 4 pct., mens Thomas Cook Gruppen falder 4 pct. og det tyske rejsebureau TUI falder 3,5 pct.

- Hoteller, restauranter, rejsebureauer såvel som andre firmaer i turistindustrien vil se et fald i efterspørgslen i Frankrig, men også i andre lande som er mål for Islamisk Stat, siger John Plassard, der er senioraktierådgiver fra Mirabaud, til Bloomberg News.

Easyjet falder mandag 0,5 pct., Lufthansa falder 2,2 pct. og lufthavnene i Paris - Aeroports de Paris - falder knap 4 pct.

Dagens fald i sektoren kommer i forlængelse af en nedgang, som indtraf efter flystyrtet på Sinai-halvøen 31. oktober, hvor et russisk passagerfly styrtede med 224 personer om bord.

Ifølge efterretningskilder i USA og Storbritannien er der tegn på, at den militante bevægelse Islamisk Stat eller en anden militant gruppe kan have placeret en bombe i flyet.