Flügger udvider stort i Bollebygd i Sverige

Skandinaverne maler på livet løs, og derfor udvider Flügger nu stort i Sverige. Udvidelsen bliver startskuddet til større industrikvarter i Bollebygd.

Mens en række danske virksomheder outsourcer store dele af produktionen til de østlige lande, vælger danskejede Flügger at satse stort på Sverige, hvor malerkoncernen bygger ud for et større tocifret millionbeløb i Bollebygd uden for Gøteborg.

Det er et øget pres på salget af malervarer i Sverige, Norge og Danmark samt en fordoblet produktionstilladelse, der nu fører til, at Flügger udvider faciliteterne i Bollebygd markant.

Byggeriet omfatter en udvidelse af lageret på 3500 kvadratmeter, yderligere 2000 kvadratmeter lager på et indskudt dæk samt en udvidelse af ordrekontoret på 500 kvadratmeter. Flügger fik i december 2006 en udvidet produktionstilladelse, som giver mulighed for at fordoble dagens produktion med 50 millioner kilo, oplyser koncernen.

I forbindelse med Flüggers ekspansion har Bollebygd Kommune taget hul på planer om at etablere et nyt industriområde i forbindelse med malerkoncernens byggeri. Flügger forventer at kunne holde rejsegilde på byggeriet i begyndelsen af næste år.

/ritzau/