Flügger tjener mindre på det samme salg

Farve- og lakvirksomheden Flüggers indtjening var lavere i første kvartal sammenlignet med samme periode sidste år, men salgsudviklingen har været stabil i Skandinavien og voksende i primært Polen og Kina.

Foto: Brian Bergmann. Farve- og lakvirksomheden Flüggers indtjening var lavere i første kvartal sammenlignet med samme periode sidste år.
Læs mere
Fold sammen

Det fremgår af selskabets regnskab for første kvartal af 2016/17 torsdag.

Flügger kom ud med en nettoomsætning på 557 mio. kr. mod 553,9 mio. kr. i samme periode sidste år, mens nettoresultat faldt til 58,2 mio. kr. fra 61,8 mio. kr.

Flüggers administrerende direktør, Jimmi Mortensen, finder ikke udviklingen tilfredsstillende, fremgår det af regnskabet.

- Vi har meget at optimere i de nærmeste par år men har på den lange bane ambition om en positiv organisk vækst på vores etablerede markeder og prioriterer at nå en EBIT-margin på 8-10 pct., skriver han i regnskabet.

Flügger fastholder i forbindelse med sit regnskabet de forventninger, som selskabet for nylig nedjusterede.

Dermed ventes fortsat en omsætning i hele regnskabsåret på 1850 mio. kr. samt et driftsresultat (EBIT) på 40-50 mio. kr.

Forventningerne blev nedjusteret den 24. august i forbindelse med generalforsamlingen i Flügger. Inden da ventede Flügger en omsætning på cirka 1900 mio. kr. og et driftsresultat (EBIT) på omkring 70 mio. kr.

I forbindelse med nedjusteringen droppede Flügger også sit langsigtede mål om at nå en omsætning på 3 mia. kr. i regnskabsåret 2020/21.