Flügger tager markedsandele under svære forhold

Der er malet med pæne resultater i Flüggers regnskab for årets andet kvartal, hvor både top- og bundlinje løftes i forhold til samme periode sidste år. Fremgangen kommer især af vundne markedsandele.

Foto: Brian Bergmann.
Læs mere
Fold sammen

Det siger konstitueret administrerende direktør i Flügger, Peter Rosén, til Ritzau Finans.

Ud af perioden kommer selskabet med en omsætning på 507,4 mio. kr. fra 506,6 mio. kr. i samme periode 2012/13. Den stigning er gået igen i bruttoresultatet, der er steget til 282,7 mio. kr. fra tidligere 278,2 mio. kr. Driftsresultatet, EBIT, er øget til 48,4 mio. kr. fra 45,7 mio. kr.

- Når vi isoleret ser på vores første halvår, så har vi nået vores forventede mål. Vi er lykkedes med at øge vores omsætning, vores marginer og vores EBIT, siger Peter Rosén, der fortsætter:

- Ser vi på vores tre skandinaviske markeder, er efterspørgslen på markederne fortsat svag, men Flügger tager stadig markedsandele. Vi styrker vores omsætning på de markeder, og det ser vi som positivt. Noget andet, vi også sætter pris på, er, at vi styrker vores bruttomargin og øger vores EBIT-resultat i forhold til den første halvdel af sidste år.

Flüggers bruttomargin for andet kvartal er steget til 55,7 pct. fra 54,9 pct. i samme periode sidste år, samtidig med at selskabet før og efter skat kan notere sig resultater på 49,6 og 38,4 mio. kr. i andet kvartal, op fra 47,1 og 35,1 mio. kr. for et år siden.

Midt i mellem de positive penselstrøg ligger der dog fortsat et hårdt marked, hvor Flüggers omsætning i årets andet kvartal omregnet til danske kroner falder en anelse tilbage i både Sverige og Norge.

- Det er på grund af udviklingen i valutakurserne og en vigende efterspørgsel, der påvirker vores forhold i Skandinavien. Vi har stadig en relativt lille markedsandel, men procentvis øger vi vores andel, siger Peter Rosén med henvisning til, at Flügger i lokal valuta kan notere sig stigende omsætninger i både Sverige og Norge.

I forbindelse med regnskabet har Flügger præciseret forventningerne til 2013/14, idet selskabet på trods af vundne markedsandele fortsat arbejder i et marked, der hænger en anelse i bremsen.

- Præciseringen af forventningerne er et udtryk for, at vi er opmærksomme på, hvordan efterspørgslen i markedet bevæger sig, og hvordan de enkelte valutakurser udvikler sig. Det er en sikring i forhold til, hvis vi ikke formår at øge vores markedsandele, som i sidste ende kan gå ind og påvirke os negativt, forklarer Flüggers konstituerede administrerende direktør.

Flügger venter for 2013/14 en omsætningsvækst på 3 pct. og et EBIT-resultat i den nedre ende af intervallet 80-100 mio. kr.

/ritzau/FINANS