Flügger-koncernen lider fortsat under store it-problemer

Indkøringen af nyt it-system volder fortsat problemer for malerkoncernen Flügger, der har haft et stort fald i overskuddet i andet kvartal og også ser sig nødsaget til at nedjustere forventningerne til hele året.

Foto: Brian Bergmann. ARKIVFOTO.
Læs mere
Fold sammen

Flügger måtte i andet kvartal, der dækker over perioden august, september og oktober, se driftsoverskuddet dykke med 39 pct. til 4 mio. kr.

Det er stort set udelukkende særlige omkostninger til selskabets nye it-system, der samkører ordrer, salg, indkøb, lagre og økonomistyring, som trækker ned.

Systemet blev sat i verden i december sidste år, men har siden da givet Flügger-ledelsen grå hår.

- Renses resultat for særlige omkostninger til lagernedskrivninger, salg, distribution og administration var resultat tæt på niveauet i samme periode sidste år, skriver Flügger i regnskabet.

Malerkoncernen oplyser, at det i samarbejde med selskabets advokat og eksterne it-konsulenter er ved at se på, om det kan placere et erstatningsansvar hos leverandøren af it-systemet.

Mens it-problemer gav et stort fald i indtjeningen, må Flügger også se salget dykke, da omsætningen faldt med 3 pct. til 488 mio. kr. i andet kvartal.

Flügger fremhæver en god salgsudvikling i Danmark, Polen og Kina, mens der har været en skuffende afsætning i Norge og Sverige, hvor malerkoncernen også har været ramt af modvind på valutasiden.

I forbindelse med regnskabet nedjusterer Flügger forventningerne til 2015/16 og venter nu en omsætning på 1800 mio. kr. og et driftsoverskud før skat og renter på 25 mio. kr. med en elastik på 5 mio. kr. i begge retninger.

Tidligere ventede malerkoncernen en omsætning på cirka 1900 mio. kr. og et driftsoverskud før skat og renter på omkring 100 mio. kr.

Topchef Peter Røpke siger i en kommentar til regnskabet, at malerkoncernen efter alle udfordringerne er ved at være tilbage på sporet.

- Vi kan langt om længe se frem til et velfungerende selskab, der kan levere de varer, kunderne har bestilt, siger Peter Røpke.

Flügger-aktien falder 8,9 pct. til 355,50 kr. efter regnskabet.