FLSmidths forbedrede resultater kunne ikke stille markedet tilfreds

FLSmidth Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto Erik Hansen

Ingeniørkoncernen FLSmidth leverede i andet kvartal større ordreindgang og omsætning end ventet.

Men selv om driftsindtjeningen også gik fremad, var den ikke stærk nok til at leve op til markedets forventninger.

Selskabet, der leverer udstyr til mine- og cementbrancherne, havde i april, maj og juni en omsætning på 4730 mio. kr., mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates havde sigtet efter en omsætning på 4638 mio. kr. I andet kvartal sidste år var omsætningen 4585 mio. kr.

Ordreindgangen voksede 10 pct. til 5056 mio. kr. og var dermed også bedre end ventet, da analytikerne kun havde spået 4296 mio. kr. på den post.

Både når det gælder omsætning og ordreindgang var det især minesegmentet, der overraskede positivt.

- Efterspørgslen efter mineudstyr går fortsat i positiv retning, og andet kvartal af 2018 var det fjerde kvartal i træk med god efterspørgsel på enkeltudstyr og mineudvidelser. Aktiviteten med nye miner er meget begrænset for tiden, men der er et par muligheder for større mineprojekter i pipelinen, skriver FLSmidth i regnskabet.

LAVERE INDTJENING END VENTET

Driftsresultatet (EBITA) landede i andet kvartal på 381 mio. kr. Her havde analytikerne dog ventet 422 mio. kr. Et år tidligere gav driften et overskud på 342 mio. kr.

På bundlinjen hentede FLSmidth et nettooverskud på 168 mio. kr., hvilket også var lidt svagere end ventet, da analytikerne havde ventet 191 mio. kr. I andet kvartal sidste år lød overskuddet på 75 mio. kr.

PROGNOSEN GENTAGES

FLSmidth fastholder i sit regnskab for andet kvartal forventningerne til 2018.

Ingeniørkoncernen venter dermed fortsat en omsætning på 18-20 mia. kr. samt en driftsmargin (EBITA) på 8-10 pct.

- Selskabet forventer således øget omsætning i andet halvår 2018, særligt inden for Mining, ledsaget af operationel gearing og højere marginer, skriver FLSmidth i forbindelse med regnskabet.

Til sammenligning ventede analytikerne inden regnskabet en omsætning på 18,9 mia. kr. i hele regnskabsåret samt en EBITA-margin på 9,1 pct., viser estimater indsamlet af Ritzau Estimates.

/ritzau/FINANS