FLSmidth udvider til midmarket i kinesisk samarbejde

Danske FLSmidth og kinesiske Northern Heavy Industries Group etablerer et ligeejet joint venture, NHI-Fuller, med henblik på levering af mineudstyr og projektering til mineindustriens midmarket-segment.

FLS Industries i Valby, København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Aftalen mellem de to parter blev underskrevet natten til tirsdag i Las Vegas, oplyser FLSmidth.

Initiativet kommer et par år, efter at FLSmidth lancerede hensigten om at adressere midmarket-segmentet som supplement til selskabets fokusering på premium-markedet.

»I 2014 offentliggjorde vi, at en del af vores strategi i FLSmidth Minerals Division var at komme ind på det ekspanderende midmarket for mineudstyr. Med NHI Group har vi nu fundet en perfekt industriel partner med henblik på at opnå dette mål,« oplyser FLSmidth.

Det nye joint venture bliver etableret med egen bestyrelse og direktion og vil rapportere finansielle resultater som en del af FLSmidth Minerals Division. Selskabet ventes i drift i første kvartal i 2017 under forbehold for myndighedernes godkendelse. Selskabets produkter vil blive markedsført med NHI-Fuller som varemærke.

Fokus vil i begyndelsen blive produkter til knusning, men målet med det nye joint venture er at blive den førende leverandør af midmarket-mineudstyr inden for andre produktgrupper, anfører FLSmidth.

»NHI vil bruge sine salgskanaler såvel i Kina som uden for landets grænser, når en mine har kinesisk domineret ejerskab, mens salg uden for Kina vil blive håndteret af FLSmidth. Vores fælles rækkevidde udgør styrken i samarbejdet,« udtaler topchefen i FLSmidth, Thomas Schulz.

Han henviser til, at den kinesiske partner, der har flere end 10.000 ansatte og er blandt Kinas ledende producenter af sværindustrielt maskineri, sælger mineudstyr i 30 lande globalt.

Den danske ingeniørkoncern er opmærksom på risikoen for at komme til at konkurrere med sig selv på markedet for knusning, men med forskellige specifikationer og prisniveauer regner Thomas Schulz med, at der samlet bliver tale om en udvidelse af salget.

»NHI og FLSmidths joint venture vil betyde en langt bredere produktportefølje til en udvidet global kundebase i mineindustrien,« siger Thomas Schulz.

FLSmidth vil fortsat markedsføre egne knusnings-produkter til premium-segmentet under eget navn.