FLSmidth skuffer og justerer forventningerne

FLSmidth rammer ikke inden for analytikernes forventninger i 3. kvartal med et resultat efter skat på minus 84 mio. kr.

Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

FLSmidth justerer i sit regnskab for 3. kvartal sine forventninger til hele året og påpeger, at der er tale om en teknisk justering som følge af reklassificering af bulkmaterialehåndtering som ophørte aktiviteter.

Ændringen betyder, at der nu ventes en omsætning på 19-20 mia. kr. mod tidligere ventet 19-21 mia. kr. Endvidere ventes nu en EBITA-margin på 7,5-8,5 pct. mod tidligere ventet 7-8 pct.

Afkast af investeret kapital ventes endvidere nu på 10-12 pct., mens der her tidligere var ventet 9-11 pct.

FLSmidth ramte derimod præcis analytikernes forventninger til ordreindgangen i tredje kvartal.

Ordreindgangen til fortsættende aktiviteter i kvartalet er rapporteret til 5151 mio. kr., hvor analytikerne ifølge Ritzau Estimates havde ventet en ordreindgang på 5150 mio. kr. I samme kvartal sidste år havde ingeniørkoncernen en samlet ordreindgang på 4423 mio. kr.

I forbindelse med kvartalsregnskabet meddeler FLSmidth, at selskabet sætter sin bulkmaterialehåndteringsforretning til salg som led i en proces, der skal sikre fremtiden for selskabet.

Det oplyser ingeniørkoncernen, der blandt andet sælger udstyr til mineindustrien, i forbindelse med sit regnskab for tredje kvartal, som er offentliggjort torsdag middag.

Derudover ændrer selskabet på sin forretningsstruktur, så drift- og vedligeholdelsesforretningen bliver rykket til cementdivisionen fra servicedivisionen.

- Disse strategiske beslutninger er med til at sikre fremtidens FLSmidth, siger topchef Thomas Schultz i en kommentar til regnskabet.