FLSmidth-rival taber luft på ordresiden - men ser lysere på markedet

Den finske FLSmidth-konkurrent Outotec, der blandt andet tjener sine penge på at levere udstyr og services til den globale mineindustri, måtte se ordreindgangen falde i tredje kvartal trods bedre markedsforhold Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto Erik Hansen

Den finske FLSmidth-konkurrent Outotec, der blandt andet tjener sine penge på at levere udstyr og services til den globale mineindustri, måtte se ordreindgangen falde i tredje kvartal trods bedre markedsforhold.

Selskabets minedivision, Minerals Processing, hentede i tredje kvartal ordrer til en værdi af 164,6 mio. euro, hvilket er et fald på 19 pct. i forhold til samme periode sidste år.

Ifølge Outotecs ledelse skyldes dykket udelukkende timing for, hvornår det har indgået aftaler med kunderne.

»Mine- og metalmarkedet viser langsomt tegn på bedring. Ordreindgangen i tredje kvartal var lavere end sidste år som følge af timingen for store ordrer.«

»Vores profitabilitet blev forbedret markant som følge af øget salg og reducerede omkostninger,« siger topchef Markku Teräsvasara i en kommentar til regnskabet.

Til gengæld steg omsætningen i mineforretningen 17 pct. i kvartalet, hvilket var med til at løftet driftsoverskuddet, som steg knap 30 pct. til 15,5 mio. euro.

For hele Outotec-koncernen, der også tæller divisionen Metals, Energy og Water, lød ordreindgangen på 234 mio. euro i kvartalet, mens analytikerne ifølge Inquiry Financials havde ventet 258 mio. euro.

Salget steg 12 pct. organisk til 270,4 mio. euro, mens driftsoverskuddet lød på 10,6 mio. euro, og det var under forventningerne, som lød på henholdsvis 276 mio. euro og 11,1 mio. euro.

For hele året fastholder selskabet forventningerne om et salg på 1100-1200 mio. euro og en EBIT-margin på 3-4 pct. Efter årets første ni måneder lyder de to poster på 838,8 mio. euro og 2 pct.

»Stemningen i mine- og metalmarkedet er langsomt blevet mere optimistisk, og efterspørgslen for metaller forventes at fortsætte med at være stærk.«

»Investeringer i minemarkedet forventes at følge industriens produktionsniveauer med fortsat fokus på at optimere eksisterende miner,« skriver Outotec i regnskabet.

FLSmidth kommer med regnskab for tredje kvartal torsdag i næste uge.