FLSmidth og Cowi med på filippinsk byggeboom

FLSmidth har allerede vundet flere ordrer hos såvel lokale som internationale cementproducenter i Filippinerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto Erik Hansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De danske virksomheder Cowi og FLSmidth er med helt fremme i forreste linje, når det gælder om at blive involveret i det gigantiske filippinske byggeprogram, som skal forbedre infrastrukturen.

Det skriver Børsen.

Filippinernes præsident Rodrigo Duterte har afsat et budget på 157 mia. dollar (1022 mia. kr.) til byggeprojekterne. Det er tre gange så meget som den forrige regering. Det skal især bruges til at forbedre og udbygge landets transport system.

Rådgivningsfirmaet Cowi, der er specialister i klassiske infrastrukturprojekter, har vundet kontrakten på at være bygherrerådgiver på et af de store broprojekter.

»Når det drejer sig om relativt komplicerede projekter som dette brobyggeri, vil Cowis store internationale ekspertise være af væsentlig værdi for bygherren. Og vi kan allerede nu få øje på en række andre spændende muligheder for os. Derfor planlægger vi også at åbne et permanent kontor i Manilla«, siger Mogens A. Hviid, regionalchef i Cowi Sydøstasien, til Børsen.

Også FLSmidth har fået øjnene op for det store potentiale i de mange byggeprojekter. Selskabet har allerede vundet flere ordrer hos såvel lokale som internationale cementproducenter i Filippinerne. Samtidig byder de ind på at være med til at opføre hele fabriksanlæg, skriver Børsen.