FLSmidth nedjusterer efter tab af voldgiftssag

FLSmidth nedjusterer efter nederlag til MT Højgaard i voldgiftssag.

F. L. Smidth A/S logo i Valby Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det internationale handelskammer (ICC) har netop afsagt voldgiftskendelse i en sag fra 2004 mellem MT Højgaard A/S og FLSmidth A/S.

Det blev et nederlag til FLSmidth og koster en nedjustering. Det oplyser selskabet.

ICC voldgiftsretten har pålagt FLSmidth at betale en signifikant højere kompensation end selskabet forventet. Voldgiftskendelsen fastslår, at FLSmidth A/S skal kompensere MT Højgaard A/S for dele af de omkostninger, der skyldes forsinkelserne på den engelske cementfabrik Buxton i 2004.

Voldgiftskendelsen pålægger FLSmidth A/S at betale delvis kompensation og renter samt dele af sagens omkostninger til MT Højgaard A/S.

Den regnskabsmæssige påvirkning for FLSmidth & Co. A/S beløber sig til en netto effekt på ca. DKK -160 mio. på EBITA samt en effekt på ca. DKK -120 mio. på årets resultat efter skat, som bogføres i 4. kvartal 2013, samt en netto pengestrøm, der beløber sig til ca. DKK -170 mio.

Koncernens forventninger til 2013 vil blive påvirket af kendelsen. EBITA marginen for 2013 forventes som en konsekvens heraf at blive 3,5-4,5 pct. (tidligere forventet 4-5 pct.).