FLSmidth løber med serviceaftale hos tysk cementkæmpe

FLSmidth har sat underskrifter på en etårig aftale med Heidelbergcement om servicering af den tyske cementkoncerns fabrik i Kjøpsvik i Norge. Det fremgår af en pressemeddelelse.

F. L. Smidth A/S logo i Valby Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge aftalen skal FLSmidth overvåge og diagnosticere fabrikken og rådgive om forbedringer, så driftstiden kan øges, omkostningerne nedbringes og fabrikkens produktivitet maksimeres.

- Det er svært at optimere udstyrets produktivitet, hvis man ikke har adgang til en bred vifte af specialister, siger Skage Hem, Global R & D direktør for FLSmidth Customer Services.

- Kunder, hvis fabrikker ofte er beliggende i fjerne egne af verden, har svært ved at rekruttere specialister. Vi har et erfarent globalt specialistteam klar til at servicere kunderne på alle tider af døgnet og overalt i verden, siger han.

Mens de faldende råvarepriser har fået mineselskaberne til at skrue ned for investeringer i nyt udstyr fra blandt andre FLSmidth, så har FLSmidths cementforretning og især serviceforretningen haft bedre kår.

Alene i sidste kvartal voksede serviceforretningen med 24 pct. på tværs af FLSmidth, der fortsat ser et betydeligt vækstpotentiale inden for service.

- Kunder henvender sig i stigende grad til os for at få rådgivning i, hvordan de får mest ud af deres produktion; vi kender udstyret og ved, hvordan det skal vedligeholdes og drives for at opnå en højere driftstid og en bedre produktivitet, siger Skage Hem ifølge meddelelsen.

Som tommelfingerregel gælder, at mere end 90 pct. af cementfabrikkernes livscyklusomkostninger går til drift- og vedligehold.