FLSmidth lander kontrakter til en værdi af mere end 250 mio. euro

FLSmidth har fået to foreløbige kontrakter i Mellemamerika. Det oplyste selskabet lørdag.

Foto: Keld Navntoft. FLS Industries i Valby København tirsdag den 16. september. Bestyrelsesformand for Potagua, Jens Muenter, antyder over for RB-Børsen, at der også står udlændinge bag det eventuelle købstilbud på Potagua og FLS Industries. Ifølge en // meddelelse fra Potagua overvejer et unavngivent konsortium på fem deltagere at tilbyde at købe de to selskaber.
Læs mere
Fold sammen

Der er tale om kontrakter på tilsammen mere end 250 mio. euro (1,86 mia. kr.).

Den ene kontrakt er på opførelse af en ny cementfabrik til en værdi af mere end 100 mio. euro, mens den anden går på at udvide af en eksisterende cementfabrik, ligeledes til en værdi af mere end 100 mio. euro.

»Begge kontrakter inkluderer design- og ingeniørarbejde, levering af udstyr, automationsanlæg, undervisning, samt rådgivning vedrørende installation og ibrugtagning,« oplyser FLSmidth.

Projekterne ligger begge i Mellemamerika, og begge fabrikker vil hovedsagelig levere cement til lokale markeder.

De ventes at starte op om 24 til 36 måneder, og fabrikkerne vil have en produktionskapacitet på henholdsvis 2000 og 3500 tons dagligt.

»Vi er meget stolte af at være blevet valgt som leverandør af disse to cementfabrikker. Vores forhold til kunden har udviklet sig over mange år, hvilket førte til detaljerede forhandlinger i indeværende år, og nu har vi med succes indgået aftaler om to topmoderne fabrikker, der passer præcist til kundens behov,« siger Jan Kjærsgaard, der er chef for Cement i FLSmidth.

Det understreges slutteligt i meddelsen, at en række betingelser skal være opfyldt, for at kontrakterne bliver effektiv, blandt andet at FLSmidth modtager en aftalt forudbetaling. Projekter indgår derfor ikke straks i ordreindgangen.

»Først når alle betingelser er opfyldt, og kontrakterne er effektive, vil de indgå i ordreindgangen. Der udsendes en separat selskabsmeddelelse, når kontrakterne bliver effektive,« skriver FLSmidth.

/ritzau/FINANS