FLSmidth-konkurrent skuffer slemt og hamrer forventninger ned

Finske Outotec, der ligesom FLSmidth laver udstyr til mineindustrien, skuffer med regnskabet for tredje kvartal, hvor selskabet også nedpræciserer forventningerne til hele året.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selskabets topchef, Markku Teräsvasara, ser dog også lyspunkter og peger på bedring på minemarkedet.

Outotec venter nu en omsætning for hele året på 1,0-1,1 mia. euro, mens den tidligere prognose var på 1,1-1,2 mia. euro, og forventningerne til den justerede EBIT-margin er præciseret ned til 2-3 pct. fra tidligere 2-4 pct.

I tredje kvartal omsatte Outotec for 245,2 mio. euro, hvilket var noget under niveauet på 307,2 mio. euro i samme periode sidste år. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News ventet en omsætning på 271 mio. euro.

Driftsresultatet skuffer også ved at vise et underskud på 1,2 mio. euro mod et ventet plus på 11,1 mio. euro.

Ordreindgangen er et lille lyspunkt i regnskabet, da den steg til 274 mio. euro fra 268 mio. euro og var lidt bedre end ventet. Ifølge et estimat fra SME Direkt havde analytikerne her ventet et niveau på 271 mio. euro.

- Mineralprocessing-markedet viste tegn på bedring, og vores tredje kvartals ordreindgang steg sammenlignet med sidste år, konstaterer Markku Teräsvasara i regnskabet.

Han peger omvendt på fortsat svære markedsbetingelser i metalforædlingssegmentet, og at serviceforretningen led under svagere efterspørgsel som følge af udskydelser inden for vedligeholdelses- og moderniseringsprojekter.

- Vi forventer, at mineralprocessing-markedet vil fortsætte med at bedres gradvist, mens metalforædling ventes at forblive svagt. Kunder fokuserer på at reducere deres produktionsomkostninger, og vi ser ikke større ændringer i servicemarkedet i nær fremtid, siger Markku Teräsvasara.

Aktien i Outotec falder på børsen i Helsinki med 4 pct. efter regnskabet.