FLSmidth-kollega ser fortsat opbremsning i mineindustrien

Joy Global, der ligesom FLSmidth leverer udstyr til mineindustrien, melder om et fortsat svækket marked i sit seneste kvartalsregnskab.

ARKIVFOTO: Joy Global, der ligesom FLSmidth leverer udstyr til mineindustrien, melder om et fortsat svækket marked i sit seneste kvartalsregnskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Det amerikanske selskab har i sit første kvartal af regnskabsåret 2016/17, der løber fra november til oktober, godt nok haft en stigning i ordrerne på 12 pct. til 615 mio. dollar, trukket af servicebestillinger. Men der er fortsat grå skyer på himlen:

»Mens vi er opmuntret af de seneste udviklinger i markedet, forventer vi ikke en gentagelse af niveauet af serviceordrer i resten af regnskabsåret. Mineindustrien er fortsat forsigtig, og de samlede investeringer ventes stadig at falde i 2017«, udtaler Joy Global-chef Ted Doheny i regnskabet.

Joy Global, der er ved at blive købt af japanske Komatsu, gentager dermed de lidt dystre toner fra de seneste regnskaber.

Omsætningen i første kvartal faldt desuden 5 pct. til 498 mio. dollar, hvor der var ventet 512 mio. dollar ifølge estimater fra Bloomberg. Og på bundlinjen var der et lille underskud på 6 mio. dollar.

Joy Globals tilbud til mineindustrien ligger typisk tidligere i værdikæden end danske FLSmidth.