FLSmidth-kollega leverer bedre end frygtet

Caterpillar, der er verdens største leverandør af gravemaskiner til minesektoren, kom bedre end ventet ud af fjerde kvartal, hvor der dog er stor tilbagegang set over et år.

FLSmidth-kollega leverer bedre end frygtet. Caterpillar, der er verdens største leverandør af gravemaskiner til minesektoren, kom bedre end ventet ud af fjerde kvartal, hvor der dog er stor tilbagegang set over et år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Caterpillar opnåede i fjerde kvartal en indtjening - eksklusive omkostninger til restrukturering - på 0,74 dollar per aktie, hvilket var bedre end de 0,69 dollar, som analytikerne ifølge Bloomberg havde ventet. Det er et fald fra 1,35 dollar i samme periode året før.

Omsætningen var derimod til den svage side, da den lød på 11 mia. dollar i fjerde kvartal - et fald på 3 mia. dollar i forhold til året før - mens analytikerne havde ventet en omsætning på 11,4 mia. dollar.

Selskabet venter i år en omsætning på 40-44 mia. dollar, hvilket er 3,5 mia. dollar mindre end i oktober.

Caterpiller oplyser i sit regnskab, at forventningerne tager udgangspunkt i, at der ikke bliver nogen forbedringer i væksten i verdensøkonomien og i råvarepriserne. Det vil være et fald fra 47 mia. dollar i 2015.

Selskabet regner i år med en indtjening per aktie på 3,5 dollar per aktie, som svarer til overskuddet sidste år.