FLSmidth-kollega har medvind på ordresiden efter flere tunge år

Det svenske industriselskab Atlas Copco har gang i ordrebøgerne.

Ronnie Leten (i midten), CEO hos Atlas Copco, sammen med Mikael Bergstedt (til højre) og Bengt Lindgren (til venstre). Fold sammen
Læs mere
Foto: JONATHAN NACKSTRAND

Det svenske industriselskab Atlas Copco, der ligesom FLSmidth leverer udstyr til mineindustrien, har kunnet mønstre fremgang i mineordrerne i tredje kvartal trods et svært marked.

I selskabets division Mining and Rock Excavation Technique, der udgør en fjerdedel af den samlede forretning, steg ordreindgangen med 9 pct. i tredje kvartal til 6644 mio. svenske kr., oplyser selskabet i sit regnskab.

Det var især som følge af ordrer i Afrika og Sydamerika, men en del af fremgangen skal ses i lyset af, at samme kvartal året før var negativt påvirket af en række aflyste ordrer.

Omsætningen i divisionen dykkede med 4 pct. til 6212 mio. svenske kr., mens driftsoverskuddet faldt med 10 pct. til 1163 mio. svenske kr.

I Atlas Copcos servicedivision var resultaterne påvirket af, at kunderne - de store mineselskaber - gennem de sidste år har lukket miner ned som følge af en svær markedssituation med lav efterspørgsel og for stort et udbud.

»Lukningen og nedskaleringen af miner i slutningen af 2015 og starten af 2016 fortsatte med at have en negativ effekt for mineservice-forretningen, hvor volumenerne var mindre,« skriver selskabet.