FLSmidth ignorerer prispres og afviser ny fyringsrunde

Den tyske industrikoncern ThyssenKrupp, som er en konkurrent til FLSmidths cementdivision, sænker priserne markant, men FLSmidths topchef, Thomas Schulz, nægter at pille ved strategien og justere priserne.

FLSmidth Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto Erik Hansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Thomas Schulz har fuld tillid til sin strategi og kan ikke se behovet for justeringer, selvom Thyssenkrupp laver ravage i markedet med markante prisreduktioner, så selv kinesiske konkurrenter som Sinoma udtrykker bekymring.

Det skriver Børsen.

Men bekymringen står kineserne alene med. FLSmidths topchef gør det meget klart, at han ikke har i sinde at lave et modtræk.

»Jeg synes, at du skal spørge dem (Thyssenkrupp, red.), for det er ikke noget, vi bekymrer os over. Man kan altid tage initiativer, der skader din indtjening. Det ønsker vi ikke. Vi driver virksomheden på en anden måde. Vi har et langsigtet fokus og ønsker stabilitet,« siger Thomas Schulz til Børsen.

Effekten af det tyske prispres har foreløbig været til at overse i regnskaberne, hvor FLS skuffede en smule i tredje kvartal, men ikke specifikt på grund af presset fra den tyske konkurrent.

Trods tilbagegang i tredje kvartal gør FLSmidths topchef det klart, at virksomheden ikke har tænkt sig at tage ressourcer ud af forretningen.

»Vi har brug for de mennesker, der er her i virksomheden. Vi har brug for dem, de er ikke robotter, men dygtige folk, som vores kunder efterspørger«, siger Thomas Schulz til Børsen.