FLSmidth får kontrakt til guldmine i Brasilien

FLSmidth har vundet en ordre på første fase af Volta Grande-guldminen i Brasilien til omtrent 100 mio. amerikanske dollar, godt 700 mio. kr. Det fremgår af en pressemeddelelse fra kunden bag projektet.

Arkivfoto: FLSmidth har vundet en ordre på første fase af Volta Grande-guldminen i Brasilien til omtrent 100 mio. amerikanske dollar, godt 700 mio. kr. Det fremgår af en pressemeddelelse fra kunden bag projektet. Fold sammen
Læs mere
Foto: STRINGER/BRAZIL

Ordren kommer fra det canadiske selskab Belo Sun Mining, og Volta Grande-projektet ligger nær byen Altamira i Brasilien.

FLSmidth skal blandt andet levere grundlæggende ingeniørarbejde, udvælgelse af leverandører og planlægning af opførelsen af faciliteterne til processen i første fase. Efterfølgende faser vil inkludere levering og indkøb af udstyr og iværksættelse af opførelsen af faciliteter ved Volta Grande. Den estimerede værdi af alle faser af kontrakten udgør omtrent 100 mio. dollar, godt 700 mio. kr., skriver Belo Sun i pressemeddelelsen.

»Vi er meget glade for at have en ledende international leverandør af mineteknologi og -udstyr med en succesfuld dokumenteret track record i Brasilien som partner. Vi tror, at deres omfattende erfaring i Brasilien, særligt i Para-staten, vil komplementere projektudviklingen og mineholdene mens vi forbereder indledningen af konstruktionen af Volta Grande, skriver Belo Suns administrerende direktør«, Peter Tagliamonte, i pressemeddelelsen.

FLSmidth har for nuværende ingen kommentarer til ordren.

FLS-aktien er steget godt en krone efter nyheden til 350,70 kr. - det er 0,3 pct. højere end mandagens lukkekurs.