FLSmidth får femårig kontrakt i Egypten på drift og vedligehold

FLSmidth har fået sin tredje drift- og vedligeholdelseskontrakt med den egyptiske cementproducent Arabian Cement Company på selskabets cementfabrik nær byen Suez i Egypten.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ordrerne vil bidrage positivt til FLSmidths indtjening indtil kontrakten udløber i starten af 2021. Men det oplyses ikke, hvor stor en værdi kontrakten har.

Det oplyste FLS til fondsbørsen søndag morgen.

Den samlede værdi af kontrakten må dog være større end 200 mio. kr., som er FLSmidth s grænse for, hvornår aftalen skal offentliggøres i en fondsbørsmeddelelse.

FLS skal de næste fem år stå for drift og vedligeholdelse af to produktionslinjer, der er opført af FLS, med en kapacitet på 6000 tons i døgnet hver. Og det er nu tredje gang, at den danske koncern får ordren om at holde gang i linjerne. FLS har drevet og vedligeholdt de to linjer henholdsvis siden 2008 og 2010.

- Arabian Cement Company var vores første kunde indenfor drift og vedligeholdelse, og siden 2008 har vi drevet og vedligeholdt deres fabrik. Hovedårsagen til, at ACC har valgt at udvide og fortsætte samarbejdet med os, er, at vi igennem de sidste otte år klart har bevist, at vi er i stand til at levere gode resultater, siger Per Mejnert Kristensen, koncerndirektør for Cement-divisionen, i meddelelsen.

- Forlængelsen af drift- og vedligeholdelseskontrakten viser styrken i vores produktivitetsfremmende Design-Build-Operate-model, hvor vi tilbyder at projektere, bygge og drive kundernes fabrikker, siger han.

Leverancen omfatter drift og vedligeholdelse af to linjer til produktion af cementklinker, en kulmølle, to anlæg til håndtering af alternative brændsler og doseringsanlæg, fire cementmøller og seks pakkelinjer.