FLSmidth-direktør: Ny Vietnam-ordre er meget vigtig

Danske FLSmidth har landet en cementordre i Vietnam til en værdi af 255 mio. kr., og aftalen indebærer, at det danske selskab skal levere hovedudstyr til en helt ny cementfabrik i landet.

Danske FLSmidth har landet en cementordre i Vietnam til en værdi af 255 mio. kr., og aftalen indebærer, at det danske selskab skal levere hovedudstyr til en helt ny cementfabrik i landet. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK REFNER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aftalen er indgået med Tan Thang Cement Joint Stock Company, der er en ny spiller på markedet for cement, og FLSmidth har haft en dialog med selskabet gennem de seneste tre år. Ifølge selskabets direktør for cementdivisionen, Per Mejnert Kristensen, er ordren vigtig, fordi den er med til at stadfæste selskabets position på markedet.

»Ordren er meget vigtig, for det er klart et konkurrencebetonet marked. At vi nu har fået endnu en ordre i et land, hvor vi har været repræsenteret i mange år, beviser, at vi kan fastholde en stærk position i Vietnam. Det sender et stærkt signal, og mere specifikt betyder det, at aktivitetsniveauet i landet vil øges,« siger han til Ritzau Finans.

Indtil videre har det danske selskab kun modtaget en ordre på selve fabrikken, mens der i løbet af de næste par år fortsat vil være en dialog om at underskrive en drifts- og vedligeholdelseskontrakt - en såkaldt O&M-aftale.

»Vi vil klart have en dialog med kunden om, hvordan vi kan udbygge vores samarbejde til eventuelt at indeholde både drift og vedligeholdelse. Men det er ikke med i ordren i dag,« siger Per Mejnert Kristensen.

Vækst på vej op i Vietnam

Direktøren fremhæver, at cementindustrien efter en årrække med begrænset vækst nu er på vej op igen. Tegnene er tydelige, når man ser på den generelle økonomiske udvikling i landet og udviklingen i byggeindustrien og cementforbruget, fortæller han.

»Det betyder, at vi fortsat vil satse på at være meget stærkt repræsenteret i det område, og at det er et af vores fokusområder. Ud over at levere nye fabrikker skal vi også servicere vores kunder løbende i forbindelse med forbedringer, øget produktivitet og nye reservedele i mange år fremover,« siger Per Mejnert Kristensen.

Derfor forventer han, at FLSmidth løbende vil udbygge det lokale setup i Vietnam, der i øjeblikket blandt andet består af en række lokale servicefolk, der tager ud til kunderne og fabrikkerne, når der opstår et behov for det.

»Jeg forventer, at vi specielt får flere servicefolk derude fremadrettet,« siger han.

Torsdagens offentliggjorte ordre i Vietnam er den anden store ordre i landet i løbet af det seneste år.