FLSmidth branchefælle oplever bedring for mineordrer

Den svenske industrikoncern Atlas Copco oplevede en "markant" stigning i mineordrer i fjerde kvartal af 2016 sammenlignet med samme periode for et år siden, skriver selskabet i sit regnskab fredag.

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Antallet af modtagne ordrer på forretningsområdet for mine- og granitbrud steg til 6799 mio. svenske kr. fra 5891 mio. svenske kr. i samme kvartal for et år siden. Driftsoverskuddet landede på 1395 mio. svenske kr. mod 1163 mio. svenske kr. i fjerde kvartal 2015.

Selskabet skriver i regnskabet, at der er tale om vækst i ordrerne i alle regioner. Væksten er dog højest i Australien og Nordamerika.

Atlas Copcos aktiviteter i mineindustrien består hovedsageligt af udstyr, der anvendes tidligere i værdikæden end danske FLSmidths produkter.

Industrikoncernen har for nylig valgt at splitte sig i to selskaber, som begge får plads på børsen i Stockholm.

Atlas Copco fortsætter som et noteret selskab med fokus på blandt andet kompressor- og vakuumteknologi til industrielle kunder samt energiaktiviteterne, mens det nye selskab skal omfatte udstyr til mineindustrien og byggeriet.

På grund af opsplitningen indeholder resultatopgørelsen blot tal for fortsættende aktiviteter. Regnskabet viser et driftsoverskud på for fortsættende aktiviteter på 5785 mio. svenske kr. mod 4882 mio. svenske kr. i samme periode for et år siden.

Samtidig steg overskuddet i fjerde kvartal til 4254 mio. svenske kr. fra 1030 mio. svenske kr. for et år siden.

Der er desuden en smule mere i posen til aktionærerne end ventet, da der foreslås et udbytte på 6,80 svenske kr. mod ventet 6,55 svenske kr. blandt analytikere adspurgt af SME Direkt.

Aktien falder med 0,8 pct.