FLSmidth-boss tror på overskudsgrad på 10 pct. i 2015

FLSmidths langsigtede finansielle mål om en overskudsgrad på 10 pct. på EBITA-niveau, er realistisk at nå i 2015.

FLSmidth i Valby Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det sagde topchefen i ingeniørkoncernen, Thomas Schulz, i forbindelse med præsentationen af koncernens kvartalsregnskab onsdag.

Spørgsmålet var, om koncernen kan nå målet med en ventet omsætning på 24-25 mia. kr., og en aktuel EBITA som ventes forbedret til omkring 2 mia. kr. fra det aktuelle niveau på 1,3 mia. kr.

- Men vi er parate til at beslutte yderligere tilpasninger, hvis det viser sig, at ordreindgangen reduceres yderligere, men spørgsmålet for os er, om den kan komme længere ned, sagde Thomas Schulz og supplerede:

- Vi har for tiden en meget høj omsætning, og i den situation giver det ikke mening at reducere kapacitet. Vi skal kunne færdiggøre de ordrer, vi har i bogen, og det sker typisk inden for 18-24 måneder, pointerede koncernchefen.

Han noterede, at optimismen med hensyn til at nå det langsigtede mål om 10 pct. i overskudsgrad, er baseret på uændret uændret produkt- og forretningsmiks.

For 2013 venter FLSmidth en omsætning på 26-28 mio. kr. og en overskudsgrad på 4-5 pct. på EBITA-niveau. Og for 2014 giver den aktuelle ordreindgang koncernen grund til at varsle omsætningsnedgang i 2014.

/ritzau/FINANS

Henning Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk