FLSmidth-boss: Andet halvår bliver stærkere trods handelskrig

Foto: John MACDOUGALL.
Læs mere
Fold sammen

. FLSmidths indtjening kunne ikke helt følge med forventningerne i markedet i andet kvartal, men der er udsigt til højere indtjening i anden halvdel af 2018.

Det slår FLSmidths topchef, Thomas Schulz, fast i forbindelse med ingeniørkoncernens regnskabet for andet kvartal.

- Vi havde et bedre andet halvår i 2016 og 2017, og når vi ser på, hvad vi har i ordrebøgerne, og hvad der bliver konverteret til omsætning, og når vi holder det op mod, hvad vores kunder siger, så kommer det til at ske, siger Thomas Schulz.

- Det er også derfor, at vi har fastholdt vores forventninger til 2018, siger han.

Handelskrigen, der har kørt mellem USA og Kina de seneste måneder, har givet anledning til små rystelser blandt FLSmidths kunder, men giver ikke anledning til bekymring.

- Vi ser en effekt af det. Det gælder primært i cementmarkedet, hvor man ser en højere grad af usikkerhed end i minesektoren.

- I minesektoren ser man volatilitet, og råvarepriserne er faldet en del de seneste måneder, men jeg mener, at vi er rigtig godt positioneret med de løsninger, vi har, der kan øge effektiviteten hos kunder. Det gælder cement, men især i minedelen, siger Thomas Schulz.

FLSmidths driftsoverskud steg i andet kvartal til 381 mio. kr. fra 342 mio. kr., men det var ikke helt nok til at behage analytikerne, der havde ventet 422 mio. kr.

Toplinjen var til gengæld højere end ventet med en fremgang på 3,2 pct. til 4730 mio. kr., da analytikerne havde ventet 4638 mio. kr., mens ordreindgangen steg 10,2 pct. til 5056 mio. kr., hvor analytikerne havde spået et fald til 4296 mio. kr.

FLSmidth venter dermed fortsat en omsætning på 18-20 mia. kr. samt en driftsmargin (EBITA) på 8-10 pct. Efter første halvår lyder de to poster på henholdsvis 8,97 mia. kr. og 8,1 pct.

/ritzau/FINANS