FLSmidth-aktien løftes af svensk kanonregnskab - NY

Forventningerne til FLSmidth vokser, efter den svenske konkurrent Sandvik har meldt om højere vækst end ventet.

Foto: ERIK REFNER. Topchef i beton- og minefabrikselskabet FLSmidth, Thomas Schultz.
Læs mere
Fold sammen

Det gik overordentligt godt for industrikæmpen Sandvik i første kvartal, og det er med til at løfte FLSmidth-aktien mandag eftermiddag oven på svenskernes regnskab.

Sandvik havde i kvartalet en omsætningsvækst til 21,8 mia. svenske kr. fra 19,7 mia. svenske kr., mens ordreindgangen steg til 24,9 mia. svenske kr. fra 20,3 mia. svenske kr. et år forinden.

Til sammenligning havde analytikerne ventet henholdsvis 21,3 og 22,8 mia. svenske kr. på de to poster ifølge estimater indsamlet af SME Direkt.

Også driftsmarginalen var en positiv overraskelse, så på bundlinjen var der et overskud på 2271 mio. svenske kr. - eller 12 pct. bedre end SME Direkts konsensusestimat.

Specifikt for Sandviks afdeling med navnet Mining and Rock Technology, der konkurrerer på nogle af de samme markeder som FLSmidths mineudstyrsdivision, var der en stigning i ordreindgangen på 30 pct. eksklusive valutaeffekter, mens toplinjen blev øget 6 pct.

Det var især ordrer på nyt udstyr til eksisterende miner, der skæppede i kassen hos Sandvik, mens servicemarkedet også viste stigende efterspørgsel, skriver Sandvik i regnskabet.

Driftsindtjeningen voksede tilmed hele 68 pct. i minedivisionen.

Sandvik-aktien stiger efterfølgende 4,4 pct. på den svenske børs, mens FLSmidth-aktien stiger 3,4 pct. til 388,50 kr.

/ritzau/FINANS