FLSmidth-aktien får tæsk efter nedjustering

Den store danske leverandør af udstyr til cement- og mineindustrien FLSmidth forventer i 2015 en lidt bedre omsætning end hidtil forudset som følge af valutaudviklingen. Til gengæld nedjusterer koncernen nu sine forventninger til driftsindtjeningen for hele året.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

FLSmidth nedjusterer i sit regnskab for andet kvartal forventningerne til hele året.

FLSmidth venter nu en omsætning for hele 2015 i den øvre ende af intervallet 19-21 mia. kr., mens forventningerne til EBITA-marginen sænkes til 7-8 pct. og et afkast af investeret kapital - ROCE - sænkes til 9-11 pct.

FLSmidth ventede tidligere en omsætning for hele året på 19-21 mia. kr., en EBITA-margin på 9-10 pct. og et afkast af investeret kapital - ROCE - på 12-14 pct.

Ingeniørkoncernens skuffende resultater for halvåret og nedjusteringen får aktien til at styrtdykke med 5,7 pct. til 260 kr. efter rapporteringen, mens aktien inden regnskabet lå oppe med omkring 2,5 pct.

FLSmidth melder om forværrede udsigter for den globale mineindustri i løbet af de seneste uger, som årsag til at selskabet må nedjustere forventningerne.

Selskabet topchef, Thomas Schulz, glæder sig imidlertid over fremgang andre steder i forretningen - og forbereder sig på et opsving.


»På trods af en forværret markedssituation i mineralindustrien og de olieeksporterende lande ser vi en solid udvikling i tre ud af vores fire divisioner; især i forhold til den samlede omsætning indenfor service, der steg 24 pct.,« skriver Thomas Schulz i regnskabet.

»Og med de reviderede forventninger til 2015 samt de effektivitetsforbedringer, vi allerede har implementeret, vil vi styre sikkert gennem den forlængede lavkonjunktur og fortsætte med forberedelserne til opsvinget,« siger direktøren.

FLSmidth fik i andet kvartal et overskud før skat på 308 mio. kr. mod 337 mio. kr. i samme periode året før. Dermed kom koncernen ringere ud af kvartalet end ventet af analytikerne. Ifølge de estimater, Ritzau Estimates havde samlet ind, var konsensus et overskud før skat på 371 mio. kr.

Omsætningen løb op i 5381 mio. kr. mod 5167 mio. kr. i samme kvartal sidste år. Analytikernes forventninger var en omsætning på 5015 mio.kr. Overskudsgraden (EBITA) var på 7,3 pct. i kvartalet mod 8,8 pct. samme kvartal sidste år og en forventning blandt analytikerne om en overskudsgrad på 10,1 pct.


Ordreindtaget steg i kvartalet til 5259 mio. kr. fra 4643 mio. kr. i samme periode sidste år. Analytikerne havde estimeret et ordreindtag i kvartalet på 5000 mio. kr.