FLSmidth afviser bud på milliardprojekt i Irak

FLSmidth & Co. afviser enhver tanke om, at selskabet, der blandt andet bygger cementfabrikker, har budt på irakiske projekter.

"Det har intet på sig. Vi leverer reservedele ind i Irak, men sikkerhedssituationen er slet ikke til at sende folk ind til projekter i landet," siger kommunikationschef hos FLSmidth, Torben Seemann Hansen til RB-Børsen.

Iraks industriminister, Fawzi Hariri, har eller sagt, at FLSmidth er blandt mindst fem selskaber, der har budt på opgaven med at reparere tre cementfabrikker i det krigshærgede Irak ifølge det britiske nyhedsbureau Reuters. Kontrakten på opgaven skulle have en værdi af omkring en halv milliard dollar (godt 2,2 milliarder kroner).

Hariri siger til Reuters i forbindelse med en genopbygningskonference for Irak i Dubai, at også franske Lafarge, Orascom Construction Industries fra Egypten, samt et tjekkisk og et rumænsk firma har budt på opgaven.

"De vil investere i at genopbygge fabrikkerne, og de vil få andel i overskuddet," siger industriministeren, der oplyser, at de tre fabrikker ligger i provinserne Kerbala, Muthana og Kirkuk.

De er de første af 16 fabrikker, der skal repareres.

/ritzau/RB-Børsen