FLS-topchef: Vi gør det rigtige under de givne vilkår

Det faktisk en OK præstation, FLSmidth har leveret, vurderer topchefen.

Foto: Christian Liliendahl. CEO Thomas Schulz, FLSmidth
Læs mere
Fold sammen

Det er udfordrende markedsvilkår. Men med den underliggende profitabilitet på 9,4 pct. i fjerde kvartal og 8,6 pct. over året under så signifikant et fald i omsætningen, så er det faktisk en OK præstation, FLSmidth har leveret.

Det mener topchefen i ingeniørkoncernen, Thomas Schulz, i en kommentar til det regnskab, ingeniørkoncernen, fremlagde torsdag.

I tørre tal skuffer regnskabet med svag ordreindgang og en omsætning på 5911 mio. kr. mod en omsætning i samme kvartal sidste år på 7046 mio. kr. Men Thomas Schulz er ikke utilfreds med regnskabet.

- Vi gør det rigtige under de givne vilkår, og de forventninger, vi kommer med for 2015 viser selvfølgelig også forbedringer på en række områder, siger Thomas Schulz.

I forbindelse med præsentationen af regnskabet understreger Thomas Schulz, at FLSmidths ser forbedring af ordreindtaget i 2015.

Ikke mindst i Cement:

- Glem ikke at vi også er i cement, og Cement er på vej væk for bunden. Vi ser mere aktivitet i Cement, og vi oplever, at der er mere tale om investeringer i Cement. Ikke over hele linjen, men i lommer. Husk på, at Cement ikke er en global, mens en regional aktivitet, siger Thomas Schulz.

Men fremgangen ses også i Mineral:

- Mineral er ved bunden, men stabiliseret. Og her er det vigtigt at skelne mellem almindelig "green field-investering" og investering i vedligeholdelse og produktivitetsforbedring. Her er der ordrer og grundlag for ordrefremgang, siger Thomas Schulz.

Ikke mindst den aktuelle sammenlægning af de to tidligere Mineral-divisioner, Material Handling og Mineral Processing, giver FLSmidth en fordelagtig position i forhold til af hente nye ordre i det marked, mener Thomas Schulz.