FLS-topchef: Vi gør det rigtige under de givne vilkår

Det faktisk en OK præstation, FLSmidth har leveret, vurderer topchefen.

CEO Thomas Schulz, FLSmidth Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er udfordrende markedsvilkår. Men med den underliggende profitabilitet på 9,4 pct. i fjerde kvartal og 8,6 pct. over året under så signifikant et fald i omsætningen, så er det faktisk en OK præstation, FLSmidth har leveret.

Det mener topchefen i ingeniørkoncernen, Thomas Schulz, i en kommentar til det regnskab, ingeniørkoncernen, fremlagde torsdag.

I tørre tal skuffer regnskabet med svag ordreindgang og en omsætning på 5911 mio. kr. mod en omsætning i samme kvartal sidste år på 7046 mio. kr. Men Thomas Schulz er ikke utilfreds med regnskabet.

- Vi gør det rigtige under de givne vilkår, og de forventninger, vi kommer med for 2015 viser selvfølgelig også forbedringer på en række områder, siger Thomas Schulz.

I forbindelse med præsentationen af regnskabet understreger Thomas Schulz, at FLSmidths ser forbedring af ordreindtaget i 2015.

Ikke mindst i Cement:

- Glem ikke at vi også er i cement, og Cement er på vej væk for bunden. Vi ser mere aktivitet i Cement, og vi oplever, at der er mere tale om investeringer i Cement. Ikke over hele linjen, men i lommer. Husk på, at Cement ikke er en global, mens en regional aktivitet, siger Thomas Schulz.

Men fremgangen ses også i Mineral:

- Mineral er ved bunden, men stabiliseret. Og her er det vigtigt at skelne mellem almindelig "green field-investering" og investering i vedligeholdelse og produktivitetsforbedring. Her er der ordrer og grundlag for ordrefremgang, siger Thomas Schulz.

Ikke mindst den aktuelle sammenlægning af de to tidligere Mineral-divisioner, Material Handling og Mineral Processing, giver FLSmidth en fordelagtig position i forhold til af hente nye ordre i det marked, mener Thomas Schulz.