FLS-topchef lover: Ingen "Nigeria-risiko" i andre lande

De to Nigeria-projekter, som FLSmidth måtte lukke med negativ regnskabseffekt i første kvartal, forbliver enlige svaler. Det fastslå topchefen i ingeniørkoncernen Thomas Schulz.

Foto: Christian Liliendahl. - Nej, de andre projekter kører, og vi hjælper kunderne til en profitabel forretning i alle faser af konjunkturcyklen, fastslår Thomas Schulz.
Læs mere
Fold sammen

Lukningen begrundes af FLSmidth med ændrede markedsvilkår i Nigeria, og Thomas Schulz kan ikke specificere begrundelsen ret meget mere, fordi der er tale om en relation til en enkelt kunde.

- Men du forstår, at olieprisudviklen har en stor effekt på en lang række lande, som eksporterer olie, noterer han.

- De kommer under stort pres, fordi store statslige infrastrukturprojekter ikke bliver til noget, bemærker Thomas Schulz.

Lukningen kostede 73 mio. kr. på EBITA-niveau, men der er ikke flere kedelige overraskelser undervejs, fortæller topchefen.

- Nej, de andre projekter kører, og vi hjælper kunderne til en profitabel forretning i alle faser af konjunkturcyklen, fastslår Thomas Schulz.

Han betegner udviklingen i aflysninger og forsinkelser af projekter som inden for det "normale".

Til gengæld er der ikke udsigt til, at Nigeria-projeketerne på et senere tidspunkt kan blive revitaliseret.

- Nej, slet ikke. Det var en meget speciel kontrakt, hvor der var problemer med igangsættelsen fra begyndelsen - som vi har rapporteret kvartalsvist. Nu har vi talt med kunden og besluttet at afslutte kontrakten, siger Thomas Schulz.

- Og det giver os ressourcer, vi kan sætte ind i andre dele af verden, noterer han.

Lukningen af projekterne får ikke konsekvenser for FLSmidths forventninger for 2015.

- Det var ingen overraskelse. Ledelse er at se fremad og kalkulere risici, og vi har oplyst markedet om, at vi havde problemer med forsinket opstart, som gav nedskrivninger sidste år. Så vi har selvsagt ikke set positivt på det kommende år, og det lagde vi ind i vores forventninger, fastslår Thomas Schulz.

/ritzau/FINANS

 

Henning Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk