FLS-topchef: Lav oliepris presser cementmarkedet

Lav oliepris er sammen med global økonomisk usikkerhed og geopolitiske kriser med til at presse cementmarkedet og dermed FLSmidths aktiviteter som underleverandør til cementindustrien.

Topchef i beton- og minefabrikselskabet FLSmidth, Thomas Schultz Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK REFNER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det sagde ingeniørkoncernens topchef, Thomas Schulz, ved sin præsentation af koncernens kvartalsregnskab onsdag eftermiddag.

»Den lave oliepris er overvejende negativ globalt set«, sagde Thomas Schulz.

Han påpegede dog, at der er signifikante regionale forskelle, og for eksempel olieimporterende lande som Pakistan drager fordel af lave oliepriser.

»Der er flere lande, der har gavn af lave oliepriser, end der er lande, der presses af lave oliepriser. Så teoretisk vil de lave oliepriser udvide cementmarkedet på mellemlang til lang sigt«, sagde Thomas Schulz, og påpegede, at cementkunderne fokuserer på såvel ny kapacitet som forbedring af produktivitet.

For koncernens mineaktiviteter noteres fortsat pres på de store projektinvesteringer, selv om produktionen ligger på et højt niveau.

»Og på trods af bedre balancer og aktiekurser for selskaberne«, sagde Thomas Schulz.

Her ser FLSmidth en fordel i sin høje eksponering over for kobber og guld, som har de mere favorable udsigter på det lange sigt.

For serviceselskaberne Product Companies og Customer Services noteres et noget svagere marked for især de store opgraderingsprojekter.