FLS overrasker positivt på både top- og bundlinje

Ingeniørkoncernen FLSmidth kommer ud af første kvartal med et overskud før skat på 238 mio. kr. Dermed kom koncernen bedre ud af kvartalet end ventet af analytikerne.

Foto: Brian Bergmann. Arkivfoto. F. L. Smidth A/S.
Læs mere
Fold sammen

Ingeniørkoncernen FLSmidth har fået en bedre start på året, end der på forhånd var ventet på aktiemarkedet.

Resultaterne var således bedre end ventet på ordreindgang, omsætning og indtjening i januar, februar og marts.

Selskabet har dog fortsat forsigtige udmeldinger om markedet, der gennem mange år har været i en bølgedal, hvilket har presset FLSmidths forretning.

FLSmidth kommer ud af første kvartal med et driftsoverskud, EBITA, på 372 mio. kr., hvilket er en positiv overraskelse i forhold til forventningerne, som lød på 343 mio. kr. ifølge Ritzau Estimates.

Overskudsgraden, EBITA, som FLSmidths forventninger er bundet op på, var på 8,5 pct. i kvartalet, hvilket var på linje med forventningerne, men en forbedring fra 6,5 pct. i samme kvartal året før.

Omsætningen løb op i 4371 mio. kr., hvilket også var en positiv overraskelse, da analytikernes forventninger var på 4105 mio. kr.

Ordreindtaget steg i kvartalet til 5561 mio. kr. Analytikerne havde estimeret et ordreindtag i kvartalet på 5296 mio. kr. mod 5281 mio. kr. i samme periode 2016.

- Den stigende globale økonomiske aktivitet har smittet positivt af på FLSmidths serviceforretning, mens efterspørgslen på udstyr og projekter stort set er upåvirket af udviklingen.

- På baggrund af vores omfattende viden om projekter, produkter og serviceydelser forøger vi vores konkurrencemæssige forspring og understøtter vores kunder i deres bestræbelser på at opnå produktivitetsforbedringer, siger administrerende direktør Thomas Schulz i en kommentar til regnskabet.

FLSmidth fastholder i sit regnskab for første kvartal forventningerne til hele året. Ingeniørkoncernen venter dermed fortsat en omsætning for 2016 på 17-19 mia. kr. og en EBITA-margin på 7-9 pct.

På aktiemarkedet tager investorerne pænt mod regnskabet, da FLSmidth-aktien stiger 4,7 pct. til 406,80 kr.