FLS opgiver at sælge Cembrit

FLSmidth har ikke haft held til at tiltrække fornuftige købstibud på Cembrit-divisionen og indstiller nu salgsprocessen. Selskabet skal modnes yderligere før et frasalg.

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Cembrit er den eneste tilbageværende byggematerialevirksomhed i FLSmidth, og det har i en årrække stået klart, at selskabet ikke passer ind i ledelsens langsigtede strategi, påpeger FLSmidth. Dog skal der nu arbejdes videre med Cembrit.

- Til trods for interesse fra forskellige aktører i markedet, har det ikke været muligt for FLSmidth at opnå en tilfredsstillende salgspris. Desuden har processen afsløret et behov for effektiviseringer i Cembrit. Den igangværende salgsproces vil som følge heraf blive indstillet, indtil en omfattende forbedringsplan er gennemført, og markedssituationen i den europæiske byggematerialeindustri er forbedret, varsler FLSmidth i halvårsregnskabet.

Som følge af beslutningen er FLSmidths årsforventninger blevet opdateret med Cembrits forventede økonomiske resultater i 2013, der ventes at byde på en omsætning på 1,4 mia. kr. og en driftsmargin, EBITA, på 0 pct.

De samlede omsætningsforventninger til koncernen nedjusteres dog til en omsætning på 26-28 mia. kr. mod tidligere 27-30 mia. kr. Samtidig ventes nu en driftsmargin, EBITA, i hele FLSmidth på 4-5 pct. mod tidligere 8-10 pct.

Cembrit, der laver fibercementprodukter, blev sat til salg i august sidste år.

Fra og med tredje kvartal vil Cembrit rapporteres som fortsættende aktivitet i FLSmidth, men regnskabstallene vil blive udskilt, og selskabet er fortsat en ikke-strategisk forretningsenhed.

/ritzau/FINANS