FLS-konkurrent ser få mineinvesteringer forude

Finske Outotec venter blot flade til let stigende anlægsinvesteringer i mineindustrien i perioden frem til 2020.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Finske Outotec, der leverer udstyr til den globale mineindustri i konkurrence med danske FLSmidth, venter blot flade til let stigende anlægsinvesteringer i mineindustrien i perioden frem til 2020, mens en stor del af værdien i markedet i stedet ses komme fra effektiviseringer og service.

Det fremgår af materiale fra selskabets kapitalmarkedsdag, der afholdes i London i disse dage.

Outotec venter ifølge materialet, der er baseret på undersøgelser og analyser fra Wood Mackenzie, McKinsey og selskabet selv, anlægsinvesteringer på godt 30 mia. euro i 2014 mod omkring 36 mia. euro i 2013. I perioden frem til 2020 ventes anlægsinvesteringerne samtidig at stige løbende til omkring 35 mia. euro i det mest forsigtige scenarie, bear case.

I det mest offensive scenarie, bull case, venter Outotec, at anlægsinvesteringerne vil accelerere i 2016 og stige til godt 40 mia. euro i 2020.

Til gengæld ventes der kontinuerligt stigende løbende driftsinvesteringer, OPEX, i perioden frem til 2020. Det vil sige investeringer i vedligeholdelse, udvidelse og service - et segment, der også vokser heftigt hos den danske ingeniørkoncern FLSmidth.

Ifølge materialet fra Outotec ventes OPEX at stige fra godt 40 mia. euro i 2013 til knap 65 mia. euro i 2020.

Tallene for anlægsinvesteringer, CAPEX, omfatter Outotecs adresserbare marked for jernmalm, kobber, guld, aluminium, aluminiumoxid, nikkel, bly og zink, fremgår det.

Tallene for OPEX omfatter reservedele, slitage og arbejdskraft.