FLS-konkurrent ser få mineinvesteringer forude

Finske Outotec venter blot flade til let stigende anlægsinvesteringer i mineindustrien i perioden frem til 2020.

Læs mere
Fold sammen

Finske Outotec, der leverer udstyr til den globale mineindustri i konkurrence med danske FLSmidth, venter blot flade til let stigende anlægsinvesteringer i mineindustrien i perioden frem til 2020, mens en stor del af værdien i markedet i stedet ses komme fra effektiviseringer og service.

Det fremgår af materiale fra selskabets kapitalmarkedsdag, der afholdes i London i disse dage.

Outotec venter ifølge materialet, der er baseret på undersøgelser og analyser fra Wood Mackenzie, McKinsey og selskabet selv, anlægsinvesteringer på godt 30 mia. euro i 2014 mod omkring 36 mia. euro i 2013. I perioden frem til 2020 ventes anlægsinvesteringerne samtidig at stige løbende til omkring 35 mia. euro i det mest forsigtige scenarie, bear case.

I det mest offensive scenarie, bull case, venter Outotec, at anlægsinvesteringerne vil accelerere i 2016 og stige til godt 40 mia. euro i 2020.

Til gengæld ventes der kontinuerligt stigende løbende driftsinvesteringer, OPEX, i perioden frem til 2020. Det vil sige investeringer i vedligeholdelse, udvidelse og service - et segment, der også vokser heftigt hos den danske ingeniørkoncern FLSmidth.

Ifølge materialet fra Outotec ventes OPEX at stige fra godt 40 mia. euro i 2013 til knap 65 mia. euro i 2020.

Tallene for anlægsinvesteringer, CAPEX, omfatter Outotecs adresserbare marked for jernmalm, kobber, guld, aluminium, aluminiumoxid, nikkel, bly og zink, fremgår det.

Tallene for OPEX omfatter reservedele, slitage og arbejdskraft.