FLS-kollega halverer overskud og nedpræciserer forventning

Amerikanske Joy Global, der ligesom danske FLSmidth leverer udstyr til den globale mineindustri, rapporterer for andet kvartal af selskabets forskudte regnskabsår en nedgang i ordreindgangen til 745 mio. dollar, hvilket er 29 pct. lavere end i samme kvartal sidste år.

Læs mere
Fold sammen

Nedgangen fordeler sig med en reduktion i indtaget af serviceordrer på 15 pct. til 595 mio. dollar og på 57 pct. til 150 mio. dollar for nyt udstyr til industrien.

Kvartalet gav et overskud på 38,7 mio. dollar sammenlignet med et overskud på 74 mio. dollar i samme periode året før. Men tilbagegangen kommer ikke som en skuffelse for analytikerne, der ifølge Thomson Reuters havde ventet et ordinært overskud per aktie på 56 cent mod det faktiske overskud 59 cent fraregnet udgifter til et pensionsforlig og omstrukturering.

Entreprenørselskabet, der typisk kommer ind i de mineindustrielle processer på et tidligere tidspunkt end FLSmidth, havde en omsætning i andet kvartal på 811 mio. dollar mod 930 mio. dollar i omsætning i samme kvartal i sidste regnskabsår. Valutaeffekten alene presser omsætningen 30 mio. dollar ned.

Selskabet er - ligesom FLSmidth - fokusret på at navigere gennem den cykliske tilbagegang og forberede sig på den ventede fremgang. Og ligesom den danske peer er også Joy Global opmærksom på behovet for omkostningsreduktioner og optimeringsprojekter.

Sådan har det også været i andet kvartal, men den negative udvikling i især det amerikanske kulmarked og det globale kobbermarked får alligevel Joy Global til at præciserer forventningerne nedad.

For hele regnskabsåret ligger de nu i den lave ende af de tidligere offentliggjorte intervaller på 3,3-3,6 mia. dollar for omsætningen og på 2,50-3,00 dollar per aktie i justeret indtjening. De justerede forventninger matcher nogenlunde analytikernes forventninger om en omsætning på 3,38 mia. dollar og et overskud per aktie på 2,57 dollar per aktie.