FLS kan blive offer for aktiespekulanter

Ingeniørkoncernen FLSmidth overgår nu Vestas som offer for shorting af internationale hedgefonde, der spekulerer i snarligt kursfald i den danske C20-virksomhed.

Hele syv hegdefonde har aktiepostitioner på over 0,5% i FLSmidth, hvilket gør aktien sårbar for spekulation. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Hele syv hedgefonde har erklæret deres positioner i FLSmidth-aktien. Det skriver dagbladet Børsen.

- Hedgefondene mener, at FLSmidth-aktien er overvurderet, og de har derfor taget et væddemål om, at aktien skal ned, udtaler Mads H. Zink, chefaktiehandler i Danske Bank, til dagbladet Børsen.

Med hele syv hedgefonde, der hver har en position på over 0,5 pct. af aktierne, er FLSmidth mere shortet end Vestas, der har seks hedgefonde med store positioner i aktien. Tilsammen har de syv hedgefonde i FLSmidth 7,1 pct. af den samlede aktiekapital i selskabet.

Blandt de fonde der er involveret i spekulationen mod FLSmidth er Citadel og Highbridge Capital Management, der begge har hovedkvarter i USA. En årsag til den storstilede shortning af FLSmidth-aktien kan være, at selskabet har øget sin aktieværdi med 13 pct. på blot to måneder samtidig med, at selskabet står i en usikker situation.

- Mange har et stykke tid været nervøse omkring udviklingen i hele industrien, der er en meget cyklisk sektor og har nogle udfordringer. Krydret med ledelsesskiftet i FLSmidth gør det, at aktien har de kvaliteter, der skal til, når man leder efter et selskab at shorte. Derfor kaster de sig over FLSmidth, udtaler Mads Zink til dagbladet Børsen.

/ritzau/FINANS